11.3.2010


Eli nyt eletään kolmatta päivää Pekingissä ja voidaan sanoa että kulttuurishokin kovimmasta kolahduksesta on jo toivuttu. Eniten sopeutumisessa ovat auttaneet muut vaihtarit naapurihuoneista, joita tällä hetkellä löytyy huimat 4kpl.

Seinän takana asuu Tahra, Jamaikalla syntynyt ja Yhdysvalloissa kasvanu tyttö joka on asustellu täällä 2 päivää kauemmin meitä kauemmin.
Siitä seuraavana asuu Jose, Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt ja Yhdysvalloissa asustellu jamppa joka kävi täällä vuosi sitten opiskelemassa 6 kk ja osaa kieltäki jo aika hyvin.
Josen kämpässä välillä asustelee Kevin, myös Yhdysvalloista ja osaa kieltä jo aivan liian hyvin. Mies opettaa englantia Kiinalaisille ja tänäänki se haettiin tuosta pihasta jollain uudenkarhealla autolla ja kuulemma pitää pari tuntia vaan jutella jollekki tyypille englanniks. Käteen jää kuulemma 200 yania (jotain 22 €) ja tarjotut ruuat. Ei oikeen pääse rahoiks lyömään mutta tärkeintä siinä on että saa luotua suhteita ihmisiin jotka työskentelee valtiolle niin voi olla tulevaisuudessa isokin etu.
Uusin kaveri on Saksalainen Mathias joka opiskelee Hollannissa, saapui tänään ja ei vielä ole kerennyt sen enempää tutstumaan

Kadulla kun kulkee, niin usein tuntee itsensä turistinähtävyydeksi. Kadun toisella puolella ihmiset saattaa pysähtyä, osoittaa sormella ja ottaa valokuvia. Kun joku rupeaa ottamaan kuvaa, niin hauskaa katella miten ihmiset yrittää päästä ”huomaamatta” samaan kuvaan.
Hauska on myös huomata miten ihmiset pystyy nukkumaan töissä aika näkyvästi. Bussissa on tarkastajat pleksin takana kattomassa että kaikki leimaa kortin mutta kyllä ne pystyy ottamaan pikku torkut sielläkin. Kampusalueen porteilla on vartiokopit ja ympärivuorokautinen vartiointi, mutta eilen kun yöllä tultiin ekalta baarireissulta, niin vartiokopista paistoi vaan koppalakin reuna ku oli vartijallekki tullu nukkumatti.

Ensimmäinen opittu täysmittainen lause kiinaksi: Äänekkäät pierut ei haise, haisevat pierut ei ole äänekkäitä.

Koitan käydä ostamassa kameran mahdollisimman pian että sais lisätä kuviakin tänne.
Nyt leffan pariin, hei ja moi!!!!